Трябва ли ни фирма за он-лайн магазин? Какво е приложение 33?

Трябва ли ни фирма за он-лайн магазин? 

Краткият отговор е да трябва да имате или фирма или да сте обявили дейност като занятчия, фрилансер или друго. Често получаваме запитвания от клиенти, дали за он-лайн магазин трябва да има регистрирана фирма. Просто казано дали имате он-лайн магазин или сайт, всяко нещо от което имате доход- трябва да се декларира, т.е. трябва да се плащат данъци за този доход. Така ако не сте регистрирана фирма, вие трябва да сте регистриран например като  занаятчия, или друга свободна професия която позволява това. T.е. трябва да плащате данък без значение под каква форма- но трябва да сте се регистрирани под тази форма.

Ако сайта ви не генерира никакъв доход – не продавате нищо, не рекламирате нищо, нямате банери от google ads или друго подобно. Ако не е направен с цел получаване на пари – тогава не е необходими- във всеки друг случай обаче е. За повече информация и подробности може да се консултирате със счетоводител или да попитате диретно в НАП.

Деклариране на он-лайн магазините в НАП съгласно приложение 33

Какво е приложение 33 на НАП? Най-просто казано с приложение 33 се подава информация за вашият он-лайн магазин към НАП. Кой е собственика на магазина, къде се хоства, кой го поддържа, кой го управлява, на каква платформа е направен, къде се съхранява базата му с данни и подобни.  Не се притеснявайте можете да поискате съдействие от агенцията изработила сайта ви за попълване на информацията.

Ние от kupisait с радост ще ви помогнем. От 29.03.2019г. съществуващите онлайн магазини трябва да подадът информация към нап съгласно приложение 33 – можете да го изтеглите от тук (най-долу). Новите онлайн магазини трябва да подадът приложението  преди започване на дейност.  Както и повторно до 7 дни при промяна в информацията или в 7 дневен срок от прекратяване на дейността на магазина. НАП ще поддържа публичен списък на електронните магазини,за които е подадена информация.

Повече информация можете да намерите в сайта на Националната Приходна Агенция на НАП

Трябва ли ни фирма за он-лайн магазин? Какво е приложение 33? was last modified: by