Не допускайте тези 7 грешки при изработка на сайт

Искате успешен сайт тогава не допускайте тези 7 грешки при изработка на сайт

Доверявате  се на съмнителни хора “агенции“ –

липсата на офис и стационарен телефон трябва да ви насочат. Особено ако  ще правите он-лайн магазин  и ще съхранявате под някаква форма клиентски лични данни – трябва много да внимавате с кого работите.  Максимално затрудненото намиране на  името и данните на фирмата също са показател. Замислете се къде и как ще можете да намерите при нужда въпросният човек/агенция. Друга подобна грешка е да избирате племенници, приятели или подобни хора,  които уж “разбират от тези неща”.  Резултат може да бъде неефективен и недобре работещ сайт.- Наемате професионалисти за да нямате тези проблеми.

Избирате твърде дълго или твърде неясно име за сайта ви (домейна ви).

Твърде дългият и неясен домейн е по-труден за запомняне. Избирайте кратки имена или такива които лесно се запомнят и са свързани с дейността на сайта/магазина.

Искате твърде много ефекти и големи картинки в сайта ви-

Това пречи по два начина- първо затормозява зареждането и скоростта на сайта многократно пада, което от своя страна изнервя посетителя на сайта и се отразява на класирането му в търсачките. Не на последно място и това разсейва клиента от основното/същността на  на сайта – от продукта или услугата която предлагате в  него.

Първата страница не съдържа никакъв или твърде малък и/или твърде кратък текст.

Да изглежда чудесно но е много непрактично.  Още повече ако нямате никакъв текст на първата страница много трудно ще се индексирате в гугъл или другите търсачки. От друга страна за посетителите също е важно да има информация още с влизането в сайта – първата страница.Поставете текст която е ясен и недвусмислен- например избройте накратко предлаганите от вас услуги или напишете кратка информация за фирмата ви. Добре е също така още на първа страница да се виждат данните ви за контакт- телефон/ имейл.

Твърде много бутони/менюта из целият сайт –

Направете точна и ясна структура на менютата и бутоните в сайта, ако са повече ги организирайте в менюта и под менюта с кратки имена – като в основните поставите основната информация която вероятно ще търси потребителя. (за нас, контакти, услуги, цени, продукти) Ако трябва да изложите много неща в една страница – ги изредете с кратък анонс и с бутон „още“ с опция ако някой желае повече информация да може да прочете повече.

Не се изкушавайте да влизате в твърде много излишни детайли или напротив информацията да е оскъдна.

И двете ще объркат и направят лошо впечатление на потенциалният ви клиент.

Не копирайте текст, снимки и всякаква друга информация от конкурентите ви.

Може да е изкушаващо да ползвате готова информация но това ще доведе само до проблеми в бъдеще. На първо място търсачките(в които толкова искаме да излизаме по-напред) ще го засекат и отразят, на второ място самата конкуренция може да ви осъди за плагиатство. Затова черпете идеи от конкуренцията, но в никакъв случай не копирайте.

Ние от kupisait сме на ваше разположение за обсъждане,консултация  и съвети за бъдещият ви сайт

Не допускайте тези 7 грешки при изработка на сайт was last modified: by