Изработка на сайт цена, къде, защо? Фирма за уеб дизайн/ агенция за уеб дизайн, freelancer или братовчеда?

Изработка на сайт може да поръчате на агенция за уеб дизайнда наемете уеб дизайнер на свободна практика за изработката му. Да си го направите сами през bulder или да наемете готов такъв с месечно ползване.  Цената за изработка на уеб сайт може да започне от 7-8лв на месец (ако изберете цена на месец) и го направите сами с bulder до няколко хиляди лева за професионалната му изработка. По-долу ще разгледаме всеки един от вариантите.

Как да не допускате обичайните 7 грешки при изработка на сайт.

Уеб сайт чрез агенция/фирма за уеб дизайн –

от 230 – 2500лв и нагоре лева . Тук цената за изработката на сайт е най-висока в сравнение с останалите първоначална инвестиция. Но за сметка на това може да получите най-голяма сигурност и компетентност за вашият конкретен случай, както и най-комплексна услуга. Можете да сключите договор, с фирмата за изработка на сайт , да получите фактура, консултация на адрес в офиса, както и предоставянето на допълнителни услуги, като поддръжка, seo оптимизация, обновяване и др. Това е най-доброто решение ако желаете професионален сайт – визуално и функционално.

Уеб дизайнер на свободна практика – freelancer.

Тук цената е силно относителна и зависи от договорката между вас и дизайнера. Може да договорите плащане на час или цена за целият проект. Препоръчва се да изискате договор и да плащате по банков път на части, защото този начин е най-несигурният. Друг вариант е да ползвате сайтове за наемане на freelancers.  Те задържат парите за проекта докато не потвърдите, че проекта е изпълнен и тогава ги освобождават.

Изработка на сайт с помощта на уеб сайт bulkder или др. софтуер

Тук избора е най-голям, цената е най-ниска. Риска тук е, че трябва вие сами да го направите (сайта) с помощта на въпросният софтуер. Трябва да отделите от вашето време, като резултата може да се  различава от очаквания. Може да изберете хостинг със сайт bulder – повечето вече предлагат такъв. Така ще плащате комплексна цена за хостинга и сайта на месечна/годишна база. Може да използвате и wordpress hosting, но за него ще е добре да имате малко по-голяма представа за wordpress, хостинг и т.н. Най-добрият и лесен вариант в тази категория според нас е google сайт bulder. Вижте го тук 

Онлайн магазин или уеб сайт под наем/на месечна база

Обикновено това е комбинирана услуга. За която плащате месечна такса. В нея влизат няколко услуги които ползвате като – хостинг, онлайн магазин (обикновено) или сайт и поддръжка. Хубавото тук че в  пакета  най-необходимото и важното е включено. Лошото е, че нещата са шаблонни, не персонализирани и на годишна база. В дългосрочен може да ви излезе много по-скъпо, отколкото да поръчате изработката сайта от агенция.

изработка сайт

Искате успешен сайт тогава не допускайте тези 7 грешки при изработка на сайт

Доверявате  се на съмнителни хора “агенции“ –

липсата на офис и стационарен телефон трябва да ви насочат. Особено ако  ще правите он – лайн магазин  и ще съхранявате под някаква форма клиентски лични данни – трябва много да внимавате с кого работите.  Максимално затрудненото намиране на  името и данните на фирмата също са показател. Замислете се къде и как ще можете да намерите при нужда въпросният човек/агенция. Друга подобна грешка е да избирате племенници, приятели или подобни хора,  които уж “разбират от тези неща”.  Резултат може да бъде неефективен и не добре работещ сайт.- Наемате професионалисти за да нямате тези проблеми.

Избирате твърде дълго или твърде неясно име за сайта ви (домейна ви).

Твърде дългият и неясен домейн е по-труден за запомняне. Избирайте кратки имена или такива които лесно се запомнят и са свързани с дейността на сайта/магазина.

Искате твърде много ефекти и големи картинки в сайта ви-

Това пречи по два начина- първо затормозява зареждането и скоростта на сайта многократно пада, което от своя страна изнервя посетителя на сайта и се отразява на класирането му в търсачките. Не на последно място и това разсейва клиента от основното/същността на  на сайта – от продукта или услугата която предлагате в  него.

Първата страница не съдържа никакъв или твърде малък и/или твърде кратък текст.

Да изглежда чудесно но е много непрактично.  Още повече ако нямате никакъв текст на първата страница много трудно ще се индексирате в google или другите търсачки. От друга страна за посетителите също е важно да има информация още с влизането в сайта – първата страница. Поставете текст която е ясен и недвусмислен- например избройте накратко предлаганите от вас услуги или напишете кратка информация за фирмата ви. Добре е също така още на първа страница да се виждат данните ви за контакт- телефон/ имейл.

Твърде много бутони/менюта из целият сайт –

Направете точна и ясна структура на менютата и бутоните в сайта, ако са повече ги организирайте в менюта и под менюта с кратки имена – като в основните поставите основната информация която вероятно ще търси потребителя. (за нас, контакти, услуги, цени, продукти) Ако трябва да изложите много неща в една страница – ги изредете с кратък анонс и с бутон „още“ с опция ако някой желае повече информация да може да прочете повече.

Не се изкушавайте да влизате в твърде много излишни детайли или напротив информацията да е оскъдна.

И двете ще объркат и направят лошо впечатление на потенциалният ви клиент.

Не копирайте текст, снимки и всякаква друга информация от конкурентите ви.

Може да е изкушаващо да ползвате готова информация но това ще доведе само до проблеми в бъдеще. На първо място търсачките(в които толкова искаме да излизаме по-напред) ще го засекат и отразят, на второ място самата конкуренция може да ви осъди за плагиатство. Затова черпете идеи от конкуренцията, но в никакъв случай не копирайте.

Ние от kupisait сме на ваше разположение за обсъждане, консултация  и съвети за бъдещият ви сайт

0
Количката е празна