Изработка на сайт цена, къде, защо?

Изработка на сайт цена, къде, защо?

Изработка на сайт може да поръчате на агенция/фирма за уеб дизайн, да наемете уеб дизайнер на свободна практика за изработката му. Да си го направите сами през билдър или да наемете готов такъв с месечно ползване.  Цената за изработка на уеб сайт може да започне от 7-8лв на месец (ако изберете цена на месец) и го направите сами с билдър до няколко хиляди лева за професионалната му изработка. По-долу ще разгледаме всеки един от вариантите.

Изработка на уеб сайт през агенция/фирма за уеб дизайн-

от 130 – 2500лв и нагоре лева . Тук цената за изработката на сайт е най-висока в сравнение с останалите първоначална инвестиция. Но за сметка на това може да получите най-голяма сигурност и компетентност за вашият конкретен случай, както и най-комплесна услуга. Можете да сключите договор, да получите фактура, консултация на адрес в офиса, както и предоставянето на допълнителни услуги, като поддръжка, сео оптимизация, обновяване и др. Това е най-доброто решение ако желате професионален сайт – визуално и фунционално.

Изработка на сайт  от уеб дизайнер на свободна практика – freelancer.

Тук цената е силно относителна и зависи от договорката между вас и дизайнера. Може да договорите плащане на час или цена за целият проект. Препоръчва се да изискате договор и да плащате по банков път на части, защото този начин е най-несигурният. Друг вариант е да ползвате сайтове за наемане на фрилансери.  Те задържат парите за проекта докато не потвърдите, че проекта е изпълнен и тогава ги освобождават.

Изработка на сайт с помощта на уеб сайт билдер или др. софтуер

Тук избора е най-голям, цената е най-ниска. Риска тук е, че трябва вие сами да го направите (сайта) с помощта на въпросният софтуер. Трябва да отделите от вашето време, като резултата може да се  различава от очаквания. Може да изберете хостинг със сайт билдър – повечето вече предлагат такъв. Така ще плащате комплесна цена за хостинга и сайта на месечна/годишна база. Може да използвате и wordpress hosting, но за него ще е добре да имате малко по-голяма предства за wordpress, хостинг и т.н. Най-добрият и лесен вариант в тази категория според нас е гугъл сайт билдъра. Вижте го тук 

Онлайн магазин или уеб сайт под наем/на месечна база

Обикновенно това е комбинирана услуга. За която плащате месечна такса. В нея влизат няколко услуги които ползвате като – хостинг, онлайн магазин (обикновенно) или сайт и поддръжка. Хубавото тук че в  пакета  най-необходимото и важното е включено. Лошото е, че нещата са шаблонни, не персонализирани и на годишна база. В дългосрочен може да ви излезе много по-скъпо, отколкото да поръчате изработката сайта от агенция.

Изработка на сайт цена, къде, защо? was last modified: by